Remedica: Καμιά δωρεά προς όφελος του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Καμιά δωρεά προς όφελος του Προέδρου Χριστοδουλίδη, λέει η Remedica – Παίρνει θέση για το περιβόητο βίντεο και αναφορές προς το όνομά της

Παίρνει θέση η εταιρεία Remedica για το περιβόητο βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε χθες το απόγευμα στην πλατφόρμα «Χ» και καταγράφει συνομιλίες μεταξύ του πρώην Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Χαραλάμπους, καθώς και του Διευθυντή του Ομίλου Cyfield, Γιώργου Χρυσοχού, με πρόσωπα που φέρονται ως επενδυτές από την Ολλανδία, σχετικά με αναφορές προς το όνομα της φαρμακευτικής εταιρείας.

Αναλυτικά:

«Η Remedica έχει λάβει γνώση ενός βίντεο που κυκλοφορεί στα Mέσα Eνημέρωσης σχετικά με τον ιδιοκτήτη της LetterOne και επιθυμεί να προβεί σε δύο δηλώσεις.

Πρώτον, η LetterOne δεν τελεί υπό καθεστώς κυρώσεων και είναι πλήρως διαχωρισμένη από τους μετόχους της που υπόκεινται σε κυρώσεις. Οι μετοχικές συμμετοχές των εν λόγω ατόμων είναι δεσμευμένες, τα άτομα αυτά δεν ασκούν καμία επιρροή ούτε αποκομίζουν οποιοδήποτε όφελος από τη LetterOne, και η LetterOne δεν τους εκπροσωπεί ούτε ενεργεί εξ ονόματός τους.

Δεύτερον, ούτε η LetterOne ούτε η Remedica έχουν προβεί σε οποιεσδήποτε πολιτικές δωρεές προς όφελος του Προέδρου Χριστοδουλίδη. Η LetterOne ανταποκρίθηκε σε δημόσια έκκληση της Κυπριακής Δημοκρατίας για στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου έτους, οι οποίες επηρέασαν και μέλη του προσωπικού της Remedica. Τον Ιούλιο του 2025 η LetterOne προέβη σε δωρεά ύψους 75.000 ευρώ στον επίσημο Λογαριασμό Στήριξης Πυρκαγιών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι πλήρως τεκμηριωμένη με τα σχετικά έγγραφα.»