Τέσσερις είναι οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημιακή Βιομηχανία (ΤΑΙ) στην Άγκυρα, ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια δήλωσε ότι οι υπάρχουν 14 τραυματίες εκ των οποίων οι 3 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως ανέφερε οι δύο τρομοκράτες, εκ των οποίων η μία γυναίκα, είναι νεκροί.
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο τρομοκράτες βγαίνουν από κλεμμένο ταξί και ανοίγουν πυρ εναντίον των υπαλλήλων των εγκαταστάσεων, οι οποίοι ολοκλήρωναν τη βάρδια τους. Στη συνέχεια μπαίνουν μέσα στις εγκαταστάσεις όπου ακολουθεί συμπλοκή.
Μεταδόθηκαν ακόμη και πληροφορίες ότι κρατούνταν και όμηροι στον χώρο που βρίσκονται τα F16.
Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για επίθεση του ΡΚΚ την οποία συνδέουν με τη χθεσινή δήλωση του ακροδεξιού ηγέτη του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος ζήτησε το ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα και να αποφυλακιστεί ο Οτσαλάν. Ο Διευθυντής ειδήσεων του CNN Turk Νιχάτ Ουλουντάγ σχολίασε ότι η χρονική στιγμή είναι πολύ σημαντική, αυτή η επίθεση έχει πολύ νόημα.
«Μια δήλωση έγινε χθες ότι τα όπλα πρέπει να κατατεθούν. Ήταν μια πολιτική δήλωση και στη συνέχεια συνέβη αυτή η επίθεση Σημαίνει ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν ασυνήθιστα από τις λέξεις ‘άσε κάτω τα όπλα’. Είναι το PKK ή το DHKP-C, αλλά βλέπω μεγάλη πιθανότητα να είναι PKK», είπε.
Πηγή: ΚΥΠΕ

























