Το μπαλάκι στη ΝΥ για κατ’ ισχυρισμόν βιασμό κατάδικου στις Κεντρικές

Σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν συγκεκριμένο κατάδικο, η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών έχει ενημερωθεί από την Αστυνομία ότι η ποινική διερεύνηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και με την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο φάκελος θα προωθηθεί άμεσα στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και περαιτέρω χειρισμό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυλακών.

Με την ολοκλήρωση της πιο πάνω διαδικασίας η Διεύθυνση όπως αναφέρει στην λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε, θα προβεί σε όποια άλλα τυχόν διαβήματα απαιτούνται.

Ο κατ’ ισχυρισμόν βιασμός στις Φυλακές καταγράφηκε σε βίντεο

Το πρόσφατο περιστατικό της καταγγελίας βιασμού κατάδικου, από δύο συγκατάδικους του όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα καταγράφηκε και σε βίντεο.

Το βίντεο λήφθηκε από κατάδικους, στο κελί που συνέβη ο καταγγελλόμενος βιασμός και αποδεικνύει ότι οι Φυλακές βρίσκονται εκτός ελέγχου.

Το ότι ο υπό έρευνα βιασμός, έχει καταγραφεί σε βίντεο αποκαλύπτει σειρά αδικημάτων τα οποία θα έπρεπε να είχαν κινητοποιήσει εδώ και μέρες και την Αστυνομία και τη Διεύθυνση των Φυλακών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς η εικόνα δείχνει πως το σωφρονιστικό ίδρυμα έχει επιστρέψει στις σκοτεινές εποχές των βιασμών, των ξυλοδαρμών και των αυτοκτονιών.