Μεγάλη φωτιά σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο – 8 τραυματίες, οι 2 διασωληνωμένοι (pics)

Μεγάλη κινητοποίηση από δυνάμεις της Πυροσβεστικής– Μήνυμα από το 112 – Ανησυχία για φορτηγό με δεξαμενή προπανίου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία

Οχτώ είναι οι τραυματίες από τη φωτιά που ξέσπασε σε επιχείρηση στον Ασπόπυργο στη συμβολή των οδών Μεγαρίδος και Χίου σήμερα (9/7) το πρωί.

Στο Θριάσιο νοσηλεύονται επτά άτομα. Οι δύο είναι διασωληνωμένοι και σε σοβαρή κατάσταση. Οι τρεις είναι ελαφρά ενδεχομένως μέσα στην ημέρα να πάρουν εξιτήριο και δύο τραυματίες πήγαν μόνοι τους στο νοσοκομείο και πήραν ήδη εξιτήριο.

Στο Αττικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας διασωληνωμένος ο οποίος είναι σε σοβαρή κατάσταση.Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε επιχείρηση με ανταλλακτικά. Στο σημείο έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, σύμφωνα με πληροφορίες εντός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης υπάρχει φορτηγό με δεξαμενή προπανίου, γεγονός που προκαλεί ανυσηχία.

Μάλιστα λίγο μετά τις 08:30 εστάλη μήνυμα από το 112.

«Πυρκαγιά στην περιοχή του Ασπρόπυργου της Περιφέρειας Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή της οδού Μεγαρίδος Ασπροπύργου απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο μέσω οδού Αγίου Γεωργίου», αναφέρεται στο μήνυμα.

Λόγω της πυρκαγιάς διενεργούνται οι εξής διακοπές της κυκλοφορίας:

– Οδός Μεγαρίδος από το ύψος της οδού Αγ. Γεωργίου έως τη Λ. ΝΑΤΟ.
– Οδός Αγ. Γεωργίου από το ύψος της οδού Χίου, ρεύμα προς Μεγαρίδος.
– Οδός Χίου από το ύψος της οδού Αγ. Γεωργίου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Fotia Aspropirgos 2 696x587

Fotia Aspropirgos 1

Όπως φαίνετα στα βίντεο και τις εικόνες που ακολουθούν ένα μαύρο σύννεφο καπνού έχει επεκταθεί πάνω από την επιχείρηση.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει αναπτύξει ισχυρό πυροθερμικό φορτίο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της.

Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 20 οχήματα, καθώς και 4 ειδικά οχήματα εκ των οποίων 2 βραχιονοφόρα οχήματα, 1 ειδικό βραχιονοφόρο διυλιστηρίων και 1 ειδικό όχημα πλήρωσης αναπνευστικών συσκευών, ενώ από αέρος επιχειρεί και 1 ελικόπτερο.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Ασπροπύργου.

Σημειώνεται ότι το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμού της Δυτικής Αττικής μεταβαίνει στην περιοχή της πυρκαγιάς για την διερεύνηση των αιτίων της.