Ολοκληρώθηκε γύρω στις 20:30 (ώρα Κύπρου) το πρώτο μέρος της ολομέλειας κατά την άτυπη διευρυμένη συνάντηση για το Κυπριακό που πραγματοποιείται στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη και οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών θα συμμετέχουν ακολούθως σε γεύμα εργασίας.
Στην ολομέλεια της διάσκεψης συμμετείχαν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, αντίστοιχα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ και ο Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου, Στίβεν Ντάουτι ως επικεφαλής των αντιπροσωπειών τους.
Στο γεύμα εργασίας οι επικεφαλής θα συνοδεύονται από ένα ακόμη μέλος της αντιπροσωπείας, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελική συζήτησης της ολομέλειας.
Στο γεύμα τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη θα συνοδεύσει ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου.

























