Όσα είπε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λίγες ώρες πριν την κρίσιμη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη – Στήριξη σε βάση λύσης που εδράζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας
Παρέμβαση για Κυπριακό λίγο πριν την κρίσιμη Ολομέλεια στη Νέα Υόρκη από την Πρόεδρο
της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Η κα Φον ντερ Λάιεν, εκφράζει την προσήλωη και στήριξη της ΕΕ σε επανένωση της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η ΕΕ παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επανένωση της Κύπρου, σε πλήρη συμφωνία με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις αρχές, τις αξίες και τη νομοθεσία της ΕΕ.
Υποστηρίζουμε σθεναρά τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και του προσωπικού του απεσταλμένου για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Η ΕΕ έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει.
Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε ενεργά και να εντείνουμε τις προσπάθειές της για τη στήριξη της διαδικασίας υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων μέσω της ενεργού εμπλοκής του Ειδικού Απεσταλμένου του, Γιοχάνες Χαν.

























