Η δίψα του Οδυσσέα για προβολή θα μας ταλαιπωρεί για πολύ;

Του Πατριάρχη

Ο τίτλος του Γενικού Ελεγκτή, υπήρξε ένα πρώτης τάξεως βήμα για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ώστε να δικαιολογηθεί η ακόρεστη δίψα του, για δημοσιότητα.

Το αξιοποίησε σε τέτοιο βαθμό, που έγινε η αιτία να απολυθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά, γιατί προσπαθώντας να βρίσκεται καθημερινώς στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης, ξεπερνούσε τα όρια.

Διατύπωνε άποψη για τα πάντα, υποκαθιστώντας νομικούς, πολιτικούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, εκπαιδευτικούς… φορώντας αναλόγως της περιστάσεων, όποιο κοστούμι τον εξυπηρετούσε.

Η απομάκρυνση του από την Ελεγκτική Υπηρεσία, για να διασωθεί το κύρος του θεσμού, του στέρησε την προβολή την οποία αναζητεί πλέον ως επίδοξος πολιτικός. Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να κάνει ώστε να αντιμετωπίζεται και αναλόγως.

Για παράδειγμα, δεν αντιλήφθηκα γιατί θα έπρεπε να κληθεί σε ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ; Με ποια ιδιότητα; Ως τι;
Είναι ένας πολίτης, ο οποίος ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Χ, ψευδείς πληροφορίες, θέλοντας να επικρίνει τον Γενικό Ελεγκτή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να υποθέσω ότι το ΡΙΚ θα καλεί πλέον κάθε πολίτη που γράφει ο,τιδήποτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Αν στη θέση του Ανδρέα Παπακωνσταντίνου ήταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, θα είχε εκδώσει ανακοίνωση θα είχε κάνει 100 διευκρινίσεις και θα ακολουθούσε παρέλαση του ίδιου και του εκπροσώπου του από όλα τα ΜΜΕ, ενώ θα είχε κάνει και δυο τρεις καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον OLAF, τον INTOSAI, το FBI, την EUROPOL κλπ
Επί της ουσίας της παρέμβασης τώρα (και όχι της καταγγελίας).

Αποδείχθηκε κάτι το οποίο ήταν γνωστό.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, διέσπειρε ψευδείς πληροφορίες και όταν αυτό αποκαλύφθηκε το γύρισε στο «τσαμικό».

Άρχισε τα «ναι μεν αλλά», για να καταλήξει και πάλι σε ένα αφήγημα το οποίο καταδεικνύει και την προχειρότητα που τον διέκρινε και τον διακρίνει, όταν πρόκειται να ικανοποιήσει την ανάγκη του για προβολή.

Ισοπεδωτικός, απαξιωτικός και πρόθυμος να εμφανιστεί ως Μεσσίας.

Θα έπρεπε να τον προβληματίσει ότι, κανένα πλέον κόμμα δεν τον ακολούθησε στους ακροβατισμούς τους και ουδείς μπορεί πλέον να παίρνει στα σοβαρά καταγγελίες, οι οποίες έχουν αμιγώς προσωπικό χαρακτήρα. Επιτέθηκε στον Πρόεδρο που τον θεωρεί υπεύθυνο για την απόλυση του και στον διάδοχο του στην Ελεγκτική Υπηρεσία, γιατί θεωρεί πως του πήρε το «μαγαζί» που του εξασφάλιζε προβολή και ρόλο υπερκυβερνήτη.

Ο κ. Μιχαηλίδης πρέπει το συντομότερο να ξεκαθαρίσει τι ρόλο θέλει να υπηρετήσει. Δεν μπορεί να κάνει τον ελεύθερο σκοπευτή.