Δευτέρα 13/07/2020
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Το ελληνικό street food που κάνει θραύση στη Νέα Υόρκη και το...

Το ελληνικό street food που κάνει θραύση στη Νέα Υόρκη και το μυστικό της επιτυχίας

Ελληνικό street food κάνει θραύση στη Νέα Υόρκη… «Πιστεύουμε ότι το πολύ καλό φαγητό ξεκινάει από την οικογένεια και η δική μας οικογένεια ξέρει σίγουρα από καλό ελληνικό φαγητό!».

Μ’ αυτόν τον τρόπο υποδέχονται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους οι αδελφοί Νίκος και Φώτης Καραγιώργος, ιδιοκτήτες της καντίνας «Uncle Gussy’s», που προσφέρει ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις, στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τη Νέα Υόρκη. Στην καντίνα τους, στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), τις ημέρες που ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό -ακόμα και με …δόντια- σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μια «γεύση» Ελλάδας, βουτώντας τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τα σουβλάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες τους σε άφθονο τζατζίκι!

Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και ο θείος των αδελφών Καραγιώργου, Κώστας, είχε στήσει το δικό του μικρό καρότσι, πουλώντας χοτ-ντογκ και πρέτσελ, από το 1971, στο ίδιο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί η καντίνα, που πήρε το όνομά της απ’ αυτόν.

«Το 2007, εγώ και ο αδελφός μου, ο Φώτης, αρχίσαμε μ’ ένα καρότσι, όχι από τα απλά, αλλά απ’ αυτά με το σκέπαστρο. Το ονομάσαμε “Uncle Gussy’s” και αρχίσαμε να προσφέρουμε πίτες, γύρο, χοιρινό σουβλάκι και τζατζίκι. Μας βοήθησε πολύ και η μάνα μου, η οποία κάθε Τρίτη και Πέμπτη ετοίμαζε κάτι σπιτικό (π.χ. κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, σπανακόπιτα). Εκεί ήταν που έγινε το “κλικ”. Ξετρελάθηκαν όλοι μ’ αυτά τα σπιτικά φαγητά. Σιγά σιγά “έπιασε” η ιδέα μας και είχαμε ουρά», λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Νίκος Καραγιώργος, εξηγώντας πώς ξεκίνησαν όλα.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το σκεπαστό καρότσι, τα δυο αδέλφια πέρασαν σε καντίνα, όταν μια μέρα είδαν να περνάει μπροστά τους ένα μεγάλο φορτηγό, που πουλούσε σνίτσελ. «Τότε μού είπε ο αδελφός μου: πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς ένα φορτηγό. Έτσι κι έγινε», λέει ο 43χρονος, ο οποίος «βούτηξε» από μικρός, όπως λέει, στα βαθιά αυτής της δουλειάς.

Με εκλεκτά υλικά, αρκετά από τα οποία προμηθεύονται απευθείας από την Ελλάδα, όπως το λάδι και τη ρίγανη που έχει ξετρελάνει τους Αμερικανούς, τα δυο αδέλφια προσφέρουν στους πελάτες τους την κλασική πίτα γύρο με τζατζίκι, σουβλάκια και τηγανητές πατάτες, ελληνική σαλάτα και πολλά ακόμα φαγητά, πάντα με «γεύση» Ελλάδας.

Όταν, μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να ζητούν φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες, που συναντά κανείς κυρίως στην αραβική κουζίνα), τα δυο αδέλφια «απάντησαν» με κολοκυθοκεφτέδες, με μια μικρή …παραλλαγή. «Πολλοί ζητούσαν φαλάφελ, αλλά εγώ δεν μεγάλωσα μ’ αυτά και είπα να φτιάξουμε κάτι που τρώμε εμείς και να το σερβίρουμε …αλλιώς. Έτσι κάναμε μια παραλλαγή κολοκυθοκεφτέδων, που δεν τους “πατάμε” και δεν τους βάζουμε στο τηγάνι. Τους κάνουμε σαν μπαλάκια, τους τηγανίζουμε στη φριτέζα και τους σερβίρουμε μαζί με πατάτες και φέτα. Τούς προσφέρουμε στους πελάτες μας τα τελευταία 3-4 χρόνια και πάνε πολύ καλά!», αναφέρει ο 43χρονος.

Με τις ρίζες της οικογένειάς του να «κρατάνε» από τον Άγιο Δημήτριο της ορεινής Ναυπακτίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Καραγιώργος εκτός από νόστιμα ελληνικά εδέσματα «σερβίρει» πολλές φορές και πληροφορίες για τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλους όσοι θέλουν να την επισκεφθούν. «”Θα ταξιδέψω Ελλάδα, πού να πάω”, με ρωτάνε», σημειώνει και προσθέτει: «Με το φαγητό έρχεται και η …όρεξη για να ταξιδέψουν στη χώρα μας!».

Όσο για το «μυστικό» της επιτυχίας τους; «Δεν ψάχνουμε για …παράδρομους όταν πρόκειται για το φαγητό μας ή ό,τι άλλο κάνουμε. Προσπαθούμε, με κάθε μέσο, να προσφέρουμε το καλύτερο και ποιοτικότερο φαγητό στους πελάτες μας», αναφέρει, επισημαίνοντας πως το μυστικό της επιτυχίας είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. «Αν κάτι δεν σ’ αρέσει μην το κάνεις. Χάνεις την ώρα σου!», λέει χαρακτηριστικά.

Η καντίνα «Uncle Gussy’s», σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν είναι η μοναδική ελληνική στη Νέα Υόρκη και θα έλεγε κανείς, όπως εξηγεί ο Νίκος, πως όλες πάνε καλά καθώς το ελληνικό street food είναι κάτι που φαίνεται ν’ αγαπούν πολύ οι Αμερικανοί.

Ελληνικό street food κάνει θραύση στη Νέα Υόρκη… «Πιστεύουμε ότι το πολύ καλό φαγητό ξεκινάει από την οικογένεια και η δική μας οικογένεια ξέρει σίγουρα από καλό ελληνικό φαγητό!».

Μ’ αυτόν τον τρόπο υποδέχονται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους οι αδελφοί Νίκος και Φώτης Καραγιώργος, ιδιοκτήτες της καντίνας «Uncle Gussy’s», που προσφέρει ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις, στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τη Νέα Υόρκη. Στην καντίνα τους, στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), τις ημέρες που ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό -ακόμα και με …δόντια- σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μια «γεύση» Ελλάδας, βουτώντας τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τα σουβλάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες τους σε άφθονο τζατζίκι!

Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και ο θείος των αδελφών Καραγιώργου, Κώστας, είχε στήσει το δικό του μικρό καρότσι, πουλώντας χοτ-ντογκ και πρέτσελ, από το 1971, στο ίδιο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί η καντίνα, που πήρε το όνομά της απ’ αυτόν.

«Το 2007, εγώ και ο αδελφός μου, ο Φώτης, αρχίσαμε μ’ ένα καρότσι, όχι από τα απλά, αλλά απ’ αυτά με το σκέπαστρο. Το ονομάσαμε “Uncle Gussy’s” και αρχίσαμε να προσφέρουμε πίτες, γύρο, χοιρινό σουβλάκι και τζατζίκι. Μας βοήθησε πολύ και η μάνα μου, η οποία κάθε Τρίτη και Πέμπτη ετοίμαζε κάτι σπιτικό (π.χ. κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, σπανακόπιτα). Εκεί ήταν που έγινε το “κλικ”. Ξετρελάθηκαν όλοι μ’ αυτά τα σπιτικά φαγητά. Σιγά σιγά “έπιασε” η ιδέα μας και είχαμε ουρά», λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Νίκος Καραγιώργος, εξηγώντας πώς ξεκίνησαν όλα.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το σκεπαστό καρότσι, τα δυο αδέλφια πέρασαν σε καντίνα, όταν μια μέρα είδαν να περνάει μπροστά τους ένα μεγάλο φορτηγό, που πουλούσε σνίτσελ. «Τότε μού είπε ο αδελφός μου: πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς ένα φορτηγό. Έτσι κι έγινε», λέει ο 43χρονος, ο οποίος «βούτηξε» από μικρός, όπως λέει, στα βαθιά αυτής της δουλειάς.

Με εκλεκτά υλικά, αρκετά από τα οποία προμηθεύονται απευθείας από την Ελλάδα, όπως το λάδι και τη ρίγανη που έχει ξετρελάνει τους Αμερικανούς, τα δυο αδέλφια προσφέρουν στους πελάτες τους την κλασική πίτα γύρο με τζατζίκι, σουβλάκια και τηγανητές πατάτες, ελληνική σαλάτα και πολλά ακόμα φαγητά, πάντα με «γεύση» Ελλάδας.

Όταν, μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να ζητούν φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες, που συναντά κανείς κυρίως στην αραβική κουζίνα), τα δυο αδέλφια «απάντησαν» με κολοκυθοκεφτέδες, με μια μικρή …παραλλαγή. «Πολλοί ζητούσαν φαλάφελ, αλλά εγώ δεν μεγάλωσα μ’ αυτά και είπα να φτιάξουμε κάτι που τρώμε εμείς και να το σερβίρουμε …αλλιώς. Έτσι κάναμε μια παραλλαγή κολοκυθοκεφτέδων, που δεν τους “πατάμε” και δεν τους βάζουμε στο τηγάνι. Τους κάνουμε σαν μπαλάκια, τους τηγανίζουμε στη φριτέζα και τους σερβίρουμε μαζί με πατάτες και φέτα. Τούς προσφέρουμε στους πελάτες μας τα τελευταία 3-4 χρόνια και πάνε πολύ καλά!», αναφέρει ο 43χρονος.

Με τις ρίζες της οικογένειάς του να «κρατάνε» από τον Άγιο Δημήτριο της ορεινής Ναυπακτίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Καραγιώργος εκτός από νόστιμα ελληνικά εδέσματα «σερβίρει» πολλές φορές και πληροφορίες για τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλους όσοι θέλουν να την επισκεφθούν. «”Θα ταξιδέψω Ελλάδα, πού να πάω”, με ρωτάνε», σημειώνει και προσθέτει: «Με το φαγητό έρχεται και η …όρεξη για να ταξιδέψουν στη χώρα μας!».

Όσο για το «μυστικό» της επιτυχίας τους; «Δεν ψάχνουμε για …παράδρομους όταν πρόκειται για το φαγητό μας ή ό,τι άλλο κάνουμε. Προσπαθούμε, με κάθε μέσο, να προσφέρουμε το καλύτερο και ποιοτικότερο φαγητό στους πελάτες μας», αναφέρει, επισημαίνοντας πως το μυστικό της επιτυχίας είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. «Αν κάτι δεν σ’ αρέσει μην το κάνεις. Χάνεις την ώρα σου!», λέει χαρακτηριστικά.

Η καντίνα «Uncle Gussy’s», σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν είναι η μοναδική ελληνική στη Νέα Υόρκη και θα έλεγε κανείς, όπως εξηγεί ο Νίκος, πως όλες πάνε καλά καθώς το ελληνικό street food είναι κάτι που φαίνεται ν’ αγαπούν πολύ οι Αμερικανοί.

Ελληνικό street food κάνει θραύση στη Νέα Υόρκη… «Πιστεύουμε ότι το πολύ καλό φαγητό ξεκινάει από την οικογένεια και η δική μας οικογένεια ξέρει σίγουρα από καλό ελληνικό φαγητό!».

Μ’ αυτόν τον τρόπο υποδέχονται τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους οι αδελφοί Νίκος και Φώτης Καραγιώργος, ιδιοκτήτες της καντίνας «Uncle Gussy’s», που προσφέρει ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις, στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, τη Νέα Υόρκη. Στην καντίνα τους, στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), τις ημέρες που ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό -ακόμα και με …δόντια- σχηματίζονται ουρές από ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μια «γεύση» Ελλάδας, βουτώντας τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, τα σουβλάκια και τους κολοκυθοκεφτέδες τους σε άφθονο τζατζίκι!

Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και ο θείος των αδελφών Καραγιώργου, Κώστας, είχε στήσει το δικό του μικρό καρότσι, πουλώντας χοτ-ντογκ και πρέτσελ, από το 1971, στο ίδιο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί η καντίνα, που πήρε το όνομά της απ’ αυτόν.

«Το 2007, εγώ και ο αδελφός μου, ο Φώτης, αρχίσαμε μ’ ένα καρότσι, όχι από τα απλά, αλλά απ’ αυτά με το σκέπαστρο. Το ονομάσαμε “Uncle Gussy’s” και αρχίσαμε να προσφέρουμε πίτες, γύρο, χοιρινό σουβλάκι και τζατζίκι. Μας βοήθησε πολύ και η μάνα μου, η οποία κάθε Τρίτη και Πέμπτη ετοίμαζε κάτι σπιτικό (π.χ. κοκκινιστό, γεμιστά, παστίτσιο, σπανακόπιτα). Εκεί ήταν που έγινε το “κλικ”. Ξετρελάθηκαν όλοι μ’ αυτά τα σπιτικά φαγητά. Σιγά σιγά “έπιασε” η ιδέα μας και είχαμε ουρά», λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Νίκος Καραγιώργος, εξηγώντας πώς ξεκίνησαν όλα.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το σκεπαστό καρότσι, τα δυο αδέλφια πέρασαν σε καντίνα, όταν μια μέρα είδαν να περνάει μπροστά τους ένα μεγάλο φορτηγό, που πουλούσε σνίτσελ. «Τότε μού είπε ο αδελφός μου: πρέπει να φτιάξουμε κι εμείς ένα φορτηγό. Έτσι κι έγινε», λέει ο 43χρονος, ο οποίος «βούτηξε» από μικρός, όπως λέει, στα βαθιά αυτής της δουλειάς.

Με εκλεκτά υλικά, αρκετά από τα οποία προμηθεύονται απευθείας από την Ελλάδα, όπως το λάδι και τη ρίγανη που έχει ξετρελάνει τους Αμερικανούς, τα δυο αδέλφια προσφέρουν στους πελάτες τους την κλασική πίτα γύρο με τζατζίκι, σουβλάκια και τηγανητές πατάτες, ελληνική σαλάτα και πολλά ακόμα φαγητά, πάντα με «γεύση» Ελλάδας.

Όταν, μάλιστα, κάποιοι άρχισαν να ζητούν φαλάφελ (ρεβιθοκεφτέδες, που συναντά κανείς κυρίως στην αραβική κουζίνα), τα δυο αδέλφια «απάντησαν» με κολοκυθοκεφτέδες, με μια μικρή …παραλλαγή. «Πολλοί ζητούσαν φαλάφελ, αλλά εγώ δεν μεγάλωσα μ’ αυτά και είπα να φτιάξουμε κάτι που τρώμε εμείς και να το σερβίρουμε …αλλιώς. Έτσι κάναμε μια παραλλαγή κολοκυθοκεφτέδων, που δεν τους “πατάμε” και δεν τους βάζουμε στο τηγάνι. Τους κάνουμε σαν μπαλάκια, τους τηγανίζουμε στη φριτέζα και τους σερβίρουμε μαζί με πατάτες και φέτα. Τούς προσφέρουμε στους πελάτες μας τα τελευταία 3-4 χρόνια και πάνε πολύ καλά!», αναφέρει ο 43χρονος.

Με τις ρίζες της οικογένειάς του να «κρατάνε» από τον Άγιο Δημήτριο της ορεινής Ναυπακτίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Καραγιώργος εκτός από νόστιμα ελληνικά εδέσματα «σερβίρει» πολλές φορές και πληροφορίες για τις ομορφιές της Ελλάδας σε όλους όσοι θέλουν να την επισκεφθούν. «”Θα ταξιδέψω Ελλάδα, πού να πάω”, με ρωτάνε», σημειώνει και προσθέτει: «Με το φαγητό έρχεται και η …όρεξη για να ταξιδέψουν στη χώρα μας!».

Όσο για το «μυστικό» της επιτυχίας τους; «Δεν ψάχνουμε για …παράδρομους όταν πρόκειται για το φαγητό μας ή ό,τι άλλο κάνουμε. Προσπαθούμε, με κάθε μέσο, να προσφέρουμε το καλύτερο και ποιοτικότερο φαγητό στους πελάτες μας», αναφέρει, επισημαίνοντας πως το μυστικό της επιτυχίας είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. «Αν κάτι δεν σ’ αρέσει μην το κάνεις. Χάνεις την ώρα σου!», λέει χαρακτηριστικά.

Η καντίνα «Uncle Gussy’s», σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν είναι η μοναδική ελληνική στη Νέα Υόρκη και θα έλεγε κανείς, όπως εξηγεί ο Νίκος, πως όλες πάνε καλά καθώς το ελληνικό street food είναι κάτι που φαίνεται ν’ αγαπούν πολύ οι Αμερικανοί.

Διαβάστε Επίσης

Μαρία Ηλιάκη : Ποζάρει με μαγιό και η αλλαγή στο σώμα της εντυπωσιάζει

Η γνωστή influencer και παρουσιάστρια που κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα από το χωριό Άγιοι Δέκα, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από το...

Το χαβά του ο Ερντογάν: Ζήτημα της Τουρκίας η Αγία Σοφία

Στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας και της μετατροπής της σε τζαμί, μια απόφαση που έχει δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων επανέρχεται ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας για...

Οκτώ καταγγελίες κέντρων αναψυχής για παραβίαση του διατάγματος του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου

Οι 8 καταγγελίες αφορούσαν 3 εστιατόρια, 1 ταβέρνα, 3 μπυραρίες και 1 σουβλατζίδικο Σε συνολικά 8 καταγγελίες ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής αλλά και υποστατικών προέβη η...

Δύο συλλήψεις για υπόθεση εγκατάλειψης παιδιού στη Λεμεσό

Στη σύλληψη μιας 30χρονης και ενός 67χρονου προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με υπόθεση εγκατάλειψης παιδιού. Η 30χρονη φέρεται να είχε αφήσει μόνο στο...

Υπόσχεση για αποφυγή λαθών που δυνατό να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών έδωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης

Την υπόσχεση ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις που δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή και την...

Σύλληψη 21χρονου για το σοβαρό τροχαίο στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών

Στη σύλληψη του 21 ετών οδηγού που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο τραυματίστηκε κρίσιμα 19χρονη και σοβαρά δεύτερη γυναίκα, επίσης 19 ετών, προχώρησε...

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών και σήμερα Κυριακή, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, αναφέρει το Τμήμα...

Διαβάστε Επίσης

Μαρία Ηλιάκη : Ποζάρει με μαγιό και η αλλαγή στο σώμα της εντυπωσιάζει

Η γνωστή influencer και παρουσιάστρια που κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα από...
|

Το χαβά του ο Ερντογάν: Ζήτημα της Τουρκίας η Αγία Σοφία

Στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας και της μετατροπής της σε τζαμί, μια απόφαση που έχει δημιουργήσει...
|

Οκτώ καταγγελίες κέντρων αναψυχής για παραβίαση του διατάγματος του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου

Οι 8 καταγγελίες αφορούσαν 3 εστιατόρια, 1 ταβέρνα, 3 μπυραρίες και 1 σουβλατζίδικο Σε συνολικά...
|

Δύο συλλήψεις για υπόθεση εγκατάλειψης παιδιού στη Λεμεσό

Στη σύλληψη μιας 30χρονης και ενός 67χρονου προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με υπόθεση...
|

Υπόσχεση για αποφυγή λαθών που δυνατό να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών έδωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης

Την υπόσχεση ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις...
|

Σύλληψη 21χρονου για το σοβαρό τροχαίο στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών

Στη σύλληψη του 21 ετών οδηγού που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο τραυματίστηκε...
|

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών και σήμερα...
|

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του βρετανικού ποδοσφαίρου Τζακ Τσάρλτον

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο Τζακ Τσάρλτον, ένας από...
|

Τι συμβαίνει στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Δεν θα το βρείτε σε κανέναν χάρτη, ούτε θα καταλάβετε ότι κινείστε στα ύδατά...
|

Θα καταγγείλουμε τη νέα τουρκική πρόκληση σε όλα τα βήματα, λέει η Προεδρία της Δημοκρατίας για Αγιά Σοφιά

Η Προεδρία της Δημοκρατίας, με σημερινή της ανακοίνωση, καταδικάζει «μετά βδελυγμίας την απόφαση της...
|

Υπό κράτηση 32χρονος για άσεμνη πράξη, πρόκληση ανησυχίας και μέθη

Υπόθεση άσεμνης πράξης, πρόκλησης ανησυχίας και μέθης διερευνά η Αστυνομία Πάφου, η οποία συνέλαβε...
|

Υπό κράτηση δύο πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας

Υπό κράτηση τέθηκαν δύο πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με...
|

Σε ισχύ η απαγόρευση διακίνησης αρθρωτών οχημάτων το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αυτό το σαββατοκύριακο, με στόχο την όσο το...
|

Δεκανιάχρονη τραυματίστηκε κρίσιμα σε τροχαίο στη Λεμεσό

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας 19χρονη, η...
|

Υπό κράτηση 38χρονη για πρόκληση ανησυχίας και επίθεση εναντίον αστυνομικού

Στη σύλληψη 38χρονης προχώρησε η Αστυνομία στην Πάφο για πρόκληση ανησυχίας σε δημόσιο μέρος,...
|

(ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΥΕΦΑ) Χωρίς κόσμο στα προκριματικά/Εξαίρεση τα play off του Champions League

Πλήγμα αποτελεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA για τις τέσσερις κυπριακές ομάδες...
|

Οι τροφές που μας προστατεύουν από τον ήλιο

Ίσως σας ακούγεται περίεργο, αλλά ορισμένες τροφές μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σας να...
|

ΕΛΛΑΔΑ: Συναγερμός για φωτιά στη Βάρη. Εκκενώνονται τα παιδικά χωριά SOS (video)

Συναγερμός για φωτιά στη Βάρη – Εκκενώνονται τα παιδικά χωριά SOS – Καίει ξερά...
|

Η λίστα Γιωρκάτζη παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής στα μέλη της Ad Hoc

Συνέρχεται υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη η Ad Hoc Επιτροπή...
|

Ιαπωνία: Ασαφή τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής του Avigan κατά της Covid-19

Ασαφή ήταν τα αποτελέσματα κλινικής έρευνας που έγινε για το φάρμακο Avigan της Fujifilm...
|

Σύλληψη δεύτερου ατόμου για υπόθεση εισαγωγής και κατοχής 22μιση κιλών κάνναβης

Η Αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ στη σύλληψη άνδρα ηλικίας 29 ετών ως ύποπτος για...
|

Χωρίς αποτέλεσμα χθεσινοβραδινές έρευνες σε ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι Λεμεσού

Χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο, ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι έρευνες σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι...
|

ΠΑΦΟΣ: Υπόθεση βαριάς σωματικής βλάβης και απειλών σε βάρος 64χρονου

Υπόθεση βαριάς σωματικής βλάβης και απειλών διερευνά το ΤΑΕ Πάφου. Σύμφωνα με την Αστυνομία Πάφου,...
|

Υπό κράτηση 44χρονη για κλοπή από κατοικία

Yπόθεση κλοπής από κατοικία διερευνά η Αστυνομία Πάφου με την σύλληψη 44χρονης. Σύμφωνα με την...
|

Η ανιψιά του Τραμπ βγάζει τα άπλυτά του στη φόρα – «Μου πήρε εσώρουχα στα γενέθλιά μου»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον Τραμπ, τον οποίο «δίνει» στεγνά η ανιψιά...
|

Κοροναϊός : Όλο και περισσότερες χώρες στη δίνη δεύτερων πανδημικών κυμάτων – Δυσοίωνο το μέλλον για τις ΗΠΑ

Δεύτερα και τρίτα πανδημικά κύματα ξεσπούν σε χώρες που έμοιαζαν να έχουν ελέγξει αποτελεσματικά...
|

Γάμοι με 350 άτομα και χώροι εστίασης με 250 έξω και 100 μέσα

Aπό το φως των πολύ καλών επιδημιολογικών δεικτών που καταγράφονται στην Κύπρο τις τελευταίες...
|

Υπό κράτηση 41χρονος ως ύποπτος για κατοχή και εισαγωγή κάνναβης βάρους 22μιση κιλών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 8 ημερών εναντίον 41χρονου από την...
|

Λανθασμένη η ένταξη της ΚΔ στην πορτοκαλί λίστα Βελγίου, να γίνουν διαβήματα, λένε Κωστρίκκης/Καραγιάννης στο ΚΥΠΕ

Τη θέση ότι λανθασμένα εντάχθηκε η Κύπρος στην πορτοκαλί λίστα του Βελγίου λόγω της...
|

Τρίτη ημέρα χωρίς ασθενείς με κορωνοϊό το Νοσοκομείο Αναφοράς

Για τρίτη μέρα σήμερα δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που...
|

Βίντεο της Ημέρας

Σοκαριστικό βίντεο δείχνει έναν άνδρα να τραβάει από φλεγόμενο...

Ενώ 20 άνθρωποι κοιτούσαν και τραβούσαν με τα κινητά τους βίντεο... Μια δραματική διάσωση καταγράφηκε σε βίντεο την Τετάρτη, στο Μαϊάμι. Ένας οδηγός αγωνιζόταν να απεγκλωβιστεί...