Πέμπτη, 13 Μαρτίου, 2025
25 C
Limassol

Ο Πούτιν απάντησε με παραλλαγή στην πρόταση των ΗΠΑ για εκεχειρία

Του Πατριάρχη

H χθεσινή εμφάνιση του Ρώσου Προέδρου με στρατιωτική στολή, στην περιοχή του Κουρσκ, μόνο τυχαία δεν ήταν. Αποτελούσε σαφέστατη απάντηση στην πρόταση των ΗΠΑ, για εκεχειρία 30 ημερών, στην οποία έχει συμφωνήσει ο Β. Ζελένσκι.

Η Μόσχα δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, γιατί θεωρεί ότι μετά από τρία χρόνια δεν έχει καταφέρει να επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει και συνεπώς δεν θα πάει σε διαπραγμάτευση, από θέση που δεν την ευνοεί.

Ήταν προφανές ότι η Ρωσία ενθαρρύνθηκε από τη στάση του Τραμπ, για να εντείνει την στρατιωτική δράση της, και τώρα δεν θέλει να κάνει πίσω. Ζητάει να αποχωρήσουν οι Ουκρανοί από περιοχές του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας… γιατί τις έχει βαφτίσει ρωσικό έδαφος και τις έχει εντάξει στη Ρωσική επικράτεια, χωρίς να μπορέσει να τις καταλάβει.

Είναι σαν να μας πει η Τουρκία, να εγκαταλείψουμε την ελεύθερη Λευκωσία, γιατί αποφάσισε ο Ερντογάν να την εντάξει, μαζί με την κατεχόμενη, στο ψευδοκράτος!

Όποιος περιμένει λοιπόν να σιγήσουν σύντομα τα όπλα στην Ουκρανία, μάλλον πέφτει έξω.