Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
10 C
Limassol

Βασίλης Καλογήρου: Ποια σενάρια παραμένουν στο τραπέζι και ποια απομακρύνονται για τον θάνατό του

Λίγα 24ωρα μετά την εύρεση της σορού του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου σε λόφο στην Περαχώρα Τυρνάβου ακόμη παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την αιτία θανάτου του ψυχολόγου που εξαφανίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου.

Χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρήγγειλε στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων θανάτου του Βασίλη Καλογήρου. Σε αυτό το πλαίσιο ζητά την «κατάθεση της κυρίας Σοφίας Αποστολάκη, η οποία έχει διατυπώσει δημόσια υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του ανωτέρω υιού της, προκειμένου να κατονομάσει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θεωρεί υπαίτια γι’ αυτήν, προσκομίζοντας και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Να εξεταστούν επίσης και ο πατέρας, καθώς και ο θείος του θανόντος».

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα έχει φτάσει στα δικαστήρια Λάρισας και αναμένεται άμεσα να επιδοθούν οι σχετικές κλήσεις.

Οι τοξικολογικές και ιστολογικές θα δώσουν απαντήσεις

Οι έρευνες από τις αρχές συνεχίζονται προκειμένου να μπορέσουν να κατανοήσουν πώς ο 39χρονος έφτασε στον λόφο στην Περαχώρα όπου βρέθηκε νεκρός μετά από πολλές ημέρες αναζήτησης.

Εξετάζεται σίγουρα το σενάριο του παθολογικού θανάτου. Δηλαδή ο ψυχολόγος να περπάτησε μέχρι το σημείο που βρέθηκε νεκρός και εκεί εξουθενωμένος και λόγω υποθερμίας να έχασε την ζωή του. Όμως πιθανό σενάριο παραμένει και η εγκληματική ενέργεια δια στραγγαλισμού, καθώς υπάρχει εύρημα στον λάρυγγα που οι ιστολογικές εξετάσεις θα απαντήσουν αν είναι προθανάτιο ή μεταθανάτιο. Αντίθετα αποδυναμώνεται το σενάριο της αυτοχειρίας.

Για να υπάρξουν, όμως, οι απαντήσεις για τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις θα χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον ένας μήνας από την ημέρα που λήφθηκαν τα δείγματα σχεδόν από όλο το σώμα του το οποίο βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

Την ίδια ώρα η ασφάλεια Λάρισας έρευνα τα βίντεο που έχει συγκεντρώσει από κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή. Όμως σε αυτή την διαδικασία υπάρχει το πρόβλημα ότι έχουν περάσει 50 ημέρες από την ημέρα εξαφάνισης του Βασίλη Καλογήρου και τα περισσότερα καταγραφικά αποθηκεύουν αρχεία για μικρότερο χρονικό διάστημα. Την ίδια ώρα έχουν καταργήσει εναλλακτικές διαδρομές που θα μπορούσε να ακολουθήσει ο 39χρονος ώστε να φτάσει στην περιοχή που βρέθηκε νεκρός.

Πηγή: protothema.gr