Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025
19 C
Limassol

Τέμπη: Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στη Λάρισα ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Στη Λάρισα από το Μιλάνο μεταφέρεται σήμερα ο νεαρός Γεράσιμος που είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της τραγικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Το νεαρό παιδί που αντιμετωπίζει αμέτρητα προβλήματα υγείας, συνεχίζει με δύναμη ψυχής να δίνει τη μάχη για τη ζωή.

Όπως έγραψε και ο δικηγόρος του Λουκάς Αποστολίδης σε ανάρτησή του: «Δυο χρόνια και η καρδιά του χτυπάει δυνατά, δίνοντας τη μάχη για τη ζωή».

Στη Λάρισα θα νοσηλευτεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του ελλαδικού ethnos.gr έχει εγκατασταθεί ένα υψηλής τεχνολογίας κρεβάτι, προκειμένου να υποβάλετε σε ειδικές θεραπείες με τη βοήθεια των τεχνικών μέσων.

Πρόκειται για μια ειδική κλίνη που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ακραίων  τραυματισμών  ώστε με ειδικές κινήσεις να γίνεται ενδυνάμωση της αναπνευστικής λειτουργίας του ασθενή αλλά και κινησιοθεραπεία.

Αντίστοιχο κρεβάτι είχε χρησιμοποιηθεί και για τον Χρήστο Ζαχόπουλο που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας αλλά και για τον Γρηγόρη Παπαδόπουλο που ήταν επιβάτης στο πρωθυπουργικό «FALCON», που οδήγησε στο θάνατο έξι ανθρώπους, έπειτα από απώλεια ύψους κατά την πτήση.

Το κρεβάτι μπορεί να συμβάλει στη σταδιακή αποδέσμευση ή αποφυγή της αναπνευστικής υποστήριξης για έναν ασθενή, καθώς επίσης και για την αποφυγή των περιττών μετακινήσεών του αφού μετατρέπεται σε καρέκλα – καροτσάκι και αντίστροφα.

Επιπρόσθετα διαθέτει θέση έγερσης ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί πρόγραμμα πρόωρης κινητοποίησης του ασθενή με στόχο τη μείωση του χρόνου νοσηλείας.

Επίσης διαθέτει λειτουργίες κινησιοθεραπείας και τεχνική δονήσεων ώστε να επιτυγχάνεται κινητοποίηση των εκκρίσεων και βελτίωση της σχέσης αερισμού – αιμάτωσης με δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης των δύο θεραπειών.

Οι ειδικοί κρίνουν ότι η χρήση του θα συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας του Γεράσιμου που παλεύει από τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023, να κρατηθεί στη ζωή.